fb

Archiv novinek

5 největších chyb při grilování

I když zrovna teď není grilovací sezóna, nikdy není od věci si jí trochu připomenout. A třeba se při tom také něco málo přiučit. Grilování je někdy skutečná věda a chybička se občas prostě vloudí. Ne však s námi! Připravili jsme si pro vás článek o největších minelách při BBQ, které je možné snadno eliminovat. Pojďme na to!

1.Moc vysoká teplota

Seškvařené maso je cítit opravdu na značnou vzdálenost a může jednoduše zkazit celé grilování. Existuje přitom celkem jednoduchý trik. Grilovací plochu si je dobré rozdělit na přímý a nepřímý oheň. V praxi to znamená, že si veškerou přípravu masa necháme na ploše bez přímého žáru. Hezky pod oheň jej dáme až v závěrečné fázi, kde se bude škvařit ve vlastní šťávě.

2.Špinavý gril

Pamatujte, že mytí grilu po každém použití je základ. Často se na něj nachytí i malé části jídla a velmi nepříjemná je také mastnota. To zkrátka oheň sám neuškvaří. Zároveň tím také prodlužujete jeho životnost

3.Správně používání víka

Víko má na grilu svou funkci – zadržovat teplo a kouř. To se hodí hlavně ve chvílích, kdy grilujeme větší kusy masa, nebo když není možné udržet stále teplo. Aby se tedy maso ugrilovalo rovnoměrně je dobré víko přiklopit.

4.Nepředehříváme

Velmi důležitá součást grilování, kterou bychom neměli nikdy přeskakovat. Gril je dobré předehřívat po dobu kolem 15 minut. Pokud tak neučiníme, maso nebude správně propečené a ani nechytne zlatavou barvu. Připravovat jídlo na konzistentní teplotě je základem ke zdravému a chutnému výsledku.

5.Nedostatečná kontrola

Může se stát, že se necháte unést konverzací s vlastními hosty a zapomenete hlídat opékané maso. Z několika dní příprav může být během několika minut katastrofa. Nechte si proto na svém grilu menší volnou plochu bez žáru – rychle se škvařící maso budete moci v případě nouze jednoduše přesouvat.

Zpět na výpis novinek