fb

Archiv novinek

Grilování je u nás i v Evropě stále populárnější

Grilování je v České republice stále populárnější a podle deníku Týden.cz za něj nyní lidé utratí v průměru 4 tisíce korun za sezónu.

Víte ale, jak jsou na tom další evropské země? Například ve Velké Británii činí podle průzkumu agentury SSI průměrná roční útrata 208 liber neboli přibližně 6700 korun. Němec zaplatí za grilovačku v průměru 248 eur, což je podobná částka jako v Británii.

O něco levněji vyjde grilování Francouze, kteří za něj ročně utratí v přepočtu zhruba 6300 korun. V Itálii je to naopak 275 eur, čili okolo 7400 korun. Méně než Češi dávají podle průzkumu za barbecue naopak Poláci, a to přibližně 2300 korun.

Zároveň se podle šetření, které bylo zveřejněné na webu idealo.co.uk, liší počet grilovaček v roce. Němci například v průměru grilují devatenáctkrát do roku, Francouzi a Poláci sedmnáctkrát, zatímco Britové “jen” desetkrát.

Nejoblíbenějším dnem je v zahraničí sobota. Výjimkou je Itálie, kde 42 procent respondentů uvedlo jako typický den neděli. CHcete si i Vy užít profesionální grilování s rodinou nebo přáteli? Kontaktujte nás a zajistíme vše potřebné!

Zpět na výpis novinek