fb

Archiv novinek

Jak být lepším hostitelem

Všichni se shodneme, že pořádat party není vždy úplně jednoduché. A různé stresové situace mohou vzniknout až ve chvíli, kdy dorazí hosté. A my přece chceme, aby všichni byli s večerem spokojení a co nejvíce si ho užili. Zjistit si různé informace předem vám může značně ulehčit situaci. Začnete lépe předvídat a tím opadne značné procento stresu. 

Šatník

Základem každého večírku je připravení místnosti pro vaše hosty. Ve spěchu si ale často mnoho lidí neuvědomí, že nemáte dostatek místa pro všechno oblečení, které se rychle hromadí. Dobrým trikem je uvolnění vlastního šatníku i botníku. Právě sem si všichni budou přirozeně dávat své věci, pokud je sami nepošlete jinam.

Pomoci mohou také proutěné košíky a ramínka. Obě tyto složky šatníku jsou levné a velmi efektivní.

Pokud je vaše akce většího charakteru, což může být už od 50 hostů, zvažte zřízení šatny i s obsluhou. Klíčové je uvědomit si, jakého charakteru akce je a co budou lidé v šatně odkládat. Pokud je zima, musíte být připraveni na dlouhé kabáty, čepice a šály, pokud je naopak léto, může být šatna úplně zbytečná.

Chladící prostory

Pokud čekáte více hostů, je třeba udělat dostatek místa na chlazení nápojů. Některé nápoje navíc nejde rychle shladit pomocí ledu – například víno. Proto na tyto nápoje vždy mějte místo. Party můžete brát také jako příležitost k vyčištění lednice od starých potravin.

Pokud ale samotná lednička nestačí, máme pro vás další tip. Nakupte led a přepravte ho do pračky. Prostor je to dostatečně velký na piva a menší lahve tvrdého alkoholu.

V případě čepovaného piva je důležité opatřit si chlazení a celý výčepní servis. Tyto výčepní sety kupovat nemusíte, je to poměrně drahá záležitost. Lepší je si je pronajmout a pokud očekáváte hodně žíznivých hostů, zamluvit si rovnou dva.

Nepodceňte úklid

Hostit party pro vaše přátele můžete brát také jako připomínku k úklidu vašeho domova. Není nic horšího, než když někomu podáváte skleničku na víno a s hrůzou zjišťujete, že na ní jsou mastné skvrny. To platí u všeho nádobí. Stejně tak oprašte prach na častých místech jako TV a další elektronice.

K navození příjemné atmosféry mohou dopomoci třeba vonné svíčky, zvláště pokud jste celý den připravovali pokrmy.

Občerstvení na prvním místě

V naprosté většině úspěšnost akce stojí i na kvalitním občerstvení. Příprava na grilu je pro zahradní party ideální. I když prší, lze vše vyřešit party stanem, pod který se hosté schovají.

Při grilování je vhodné připravit maso i zeleninu. Mezi hosty může být velké množství vegetariánů nebo veganů, kteří by zůstali hladoví. Při přípravě jídel a rozmýšlení drinků myslete i na dámské hosty, které by mohly být těhotné. I ty musí mít za každé situace možnost si party užít i bez alkoholu nebo nezdravých jídel.

Zpět na výpis novinek