fb

Archiv novinek

Jak vybrat party stan?

Jak vybrat party stan?

Ať už je vaše party formální nebo neformální, party stan přináší na každou akci zvláštní slavností atmosféru. Prostor pod ním je velmi osobní a zkrátka po všech směrech příjemný. Krása je také v univerzálnosti. Party stan se hodí k rodinnému grilování až po pracovní akci vaší firmy. Pokud zvažujete, že si pronajmete party stan, určitě se vám tyto tipy budou hodit.

1.Party stan x velikost vašeho pozemku

Velikost vašeho pozemku, počet hostů a také zařízení (bar, grily…), které budete potřebovat, určuje velikost pronajatého stanu. Ve stanu by nemělo být příliš těsno - alespoň 3 metry okolo perimetru stanu (i kvůli bezpečnosti). Vezměte v potaz také přilehlé budovy, druhý východ ze stanu, kuchyň i záchody.

2.Povrch vašeho pozemku

Hlína a štěrk jsou pro party stan rozhodně tím nejbezpečnějším povrchem z hlediska stability. Je možné ale pracovat i s pískem, asfaltem, kamením a dalšími povrchy. Je také důležité vědět, co se pod zemí nachází.

Sklon povrchu bývá také často opomíjenou záležitostí. Pro party stany je ideální rovina. Dokážou si poradit i s mírnými nerovnostmi, nelze ovšem pořádat tuto party s posezením ve svahu. Tyto komplikace nejsou většinou velké u malých party stanů. Pro ně rovnou plochu většinou najdete. Ale větší stany pro pořádání svateb nebo velkých oslav potřebují povrch skoro úplně rovný.

3.Poskytovatelé služeb

Předem promyslete přístup do stanu. Je to důležité nejen pro hosty ale také pro poskytovatele všech možných služeb. Máte najetého DJ, stoly a židle nebo bar? Pokud bude třeba tahat všechno vybavení daleko od příjezdové cesty, výrazně se tím prodlouží všechny přípravy.

4.Lokace

Pokud se jedná o místo, kde je velký vítr, je třeba promyslet i další možnosti zabezpečení. Například stany s odendatelnou zdí, které chrání jak hosty tak všechno drahé vybavení. Vždy se může přehnat dešťová přeháňka. Také si dejte pozor, zda se v blízkosti nachází vysoké stromy nebo sloupy elektrického vedení. Vždycky je dobré si předem lokaci dostatečně nastudovat.

5.Elektřina

Doporučujeme zařídit spolehlivý přívod elektřiny. Nezapomeňte, že téměř všechno vybavení (a tedy i vaše party) je závislá na dodávce elektrického proudu. Často se stává, že dojde k podcenění a začne se alternativní přívod řešit, až když je moc pozdě. Při řešení alternativního přívodu energie nezapomínejte na počasí. Déšť elektřině opravdu neprospívá, musí být tedy vše bezpečně zajištěno.

Party se často protáhnou do pozdních večerních hodin. Přívod elektřiny je pak zásadní hlavně kvůli osvětlení. V osvětleném stanu se pak party užívá mnohem lépe.

Zpět na výpis novinek